Stinson Beach till cykel, tur och retur

Två av surikaterna befinner sig för närvarande i världsmetropolen Healy, AK. Efter några dagar i San Francisco blev det dags att uppsöka lite svalare breddgrader. Trodde vi. Det har varit värmebölja och betydligt varmare än vanligt i Alaska.

Sista dagen i San Francisco blev även den av det varmare slaget. Roger och undertecknad hämtade ut två stycken hyrcyklar för en dagstripp i Marin County. Efter ett stopp på Sports Basement för lite energipåfyllning gav vi oss iväg över Golden Gate-bron. I och med att vi hamnade på den sida som är närmast stan blev tempot därefter. Efter att ha tagit oss igenom turisthorderna rullade vi ner mot Sausalito och vidare mot Mill Valley innan vi vek av över mot bergen och havet. Efter en mindre vilsekörning kunde vi börja klättra genom lummiga redwoodskogar, där vart och vartannat hus hade en trädkojliknande altan i trädtopparna. Note to self: kika på detta område för boende när IT-miljonerna är på plats.

Lost in redwood land

Lost in redwood land

Träden förbyttes snart mot torra, kaliforniska kullar och vi skulle tydligen över varenda en.

Panoramic Highway

Högst tvivelaktig gel. Smakade tandkräm.

Till slut nådde vi nedfarten mot Stinson Beach och fantastiska vyer bort mot stranden. Hade gärna haft en cykel med lite tightare bromsar då det blev lite väl krampaktigt att hålla emot på sina ställen.

Mot havet

Efter lemonad, burrito och tortillas med ett berg av guacamole på The Siren Canteen tog vi Highway 1 tillbaka mot San Francisco. Har åkt sträckan i bil några gånger, men att få cykla de böljande vägarna längs havet slog baksätet med hästlängder. Note to self: cykla mer av Highway 1 vid tillfälle.

Stinson Beach

Siren Canteen

En del av sträckan från Muir Beach upp och över till Sausalito blev rätt jobbig i värmen och jag var väldigt glad att jag ändå har sju turer upp för Puig Major i huvudet. Vägen tillbaka över bron var betydligt trevligare än utfärden, då vi körde på den sida där endast cyklar är tillåtna.

En bro

Totalt fick vi ihop ungefär 8 mil och 1300 höjdmeter. Stravarundan finns här (missade att sätta igång klockan direkt).

Sen tog vi en Uber tillbaka till lägenheten.